Witam forumowiczów!
Mam problem. Ponad rok temu zleciłam wykonanie strony internetowej firmie z Allegro. Jak można się domyślić po roku strona wygasła a firma nic mi o tym nie powiedziała, ani nie przypomniała. Mam pytanie co się dzieje w takim wypadku z zawartością strony? Czy da się ją jakoś odzyskać? Strona była obsługiwana przez Joomola!. Czy po upływie dwóch tygodni jest szansa na odzyskanie domeny?
Pozdrawiam gorąco!
Strona 1 z 1
wygasła domena
Napisano 12 January 2012 - 14:33
Witaj!
Nie otrzymałaś od tej firmy, która wykonywała Ci stronę żadnych danych? Mam na myśli dane dostępu do konta FTP, domeny itp? Jeżeli posiadasz dane do konta FTP (serwera) na którym stoi strona to nie stracisz strony. Problem będzie z domeną internetową. Jeżeli nie posiadasz żadnych papierów, danych od niej to jedynym wyjściem jest kontakt z ta firmą z prośbą albo o przedłużenie domeny albo o dostarczenie wszystkich danych.
Po upływie 14 dni domena prawdopodobnie zostanie wystawiona na sprzedaż - będzie o tym informacja jak wejdziesz na tą domenę.
Nie otrzymałaś od tej firmy, która wykonywała Ci stronę żadnych danych? Mam na myśli dane dostępu do konta FTP, domeny itp? Jeżeli posiadasz dane do konta FTP (serwera) na którym stoi strona to nie stracisz strony. Problem będzie z domeną internetową. Jeżeli nie posiadasz żadnych papierów, danych od niej to jedynym wyjściem jest kontakt z ta firmą z prośbą albo o przedłużenie domeny albo o dostarczenie wszystkich danych.
Po upływie 14 dni domena prawdopodobnie zostanie wystawiona na sprzedaż - będzie o tym informacja jak wejdziesz na tą domenę.

foto: czarny eos, 2 słoiki, błyskotka, worek na sprzęt i inne graty :)
komp: Core i5-2500K | MSI P67A-C45 | GoodRam DDR III 4 GB | Asus GTX 560 DCI
www.zmudaweb.pl - Projektowanie stron www Zapraszam!
Pomogłem? kliknij
- dzięki!
Napisano 12 January 2012 - 15:13
Właśnie sęk w tym, że ta firma już nie istnieje. Takie weekendowy biznes na Allegro. Mam dane do serwera FTP ale nie mogę się z nim połączyć, chociaż kiedyś się dało ... czyli chyba zwijając interes zmienili też hasła? Domena już jest niby wystawiona ale jak używam formularza kontaktowego to jest napisane że domena nie jest zarestrowana w serwisie dropped.pl mimo, że jak na nią wchodzę to przenosi mnie na AfterMarket.pl ... Nic już nie łapie z tego ...
Napisano 12 January 2012 - 17:21
Czyli wychodzi z tego, że razem z domeną wygasł także serwer www.. ciężka sprawa. Jeżeli wiesz na jakim serwerze stała strona (a sądze, że tak skoro masz dane do FTP) spróbuj skontaktować się z usługodawcą o przywrócenie, oczywiście po zapłacie kolejnego okresu - gorzej jak serwer był tej firmy, wtedy to już nic nie zrobisz.

foto: czarny eos, 2 słoiki, błyskotka, worek na sprzęt i inne graty :)
komp: Core i5-2500K | MSI P67A-C45 | GoodRam DDR III 4 GB | Asus GTX 560 DCI
www.zmudaweb.pl - Projektowanie stron www Zapraszam!
Pomogłem? kliknij
- dzięki!
Napisano 10 February 2012 - 16:54
Tak jak wyżej pisali, spróbuj skontaktować się z firma udostępniającą domene
Jedyne godne uwagi narzędzie do pozycjonowania na rynku to Adder. Polecam!
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc