Forum komputerowe - www.ForumKomputerowe.pl: Samowypakowywujace sie archiwum - Forum komputerowe - www.ForumKomputerowe.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Samowypakowywujace sie archiwum

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sarin881 

• Nowy użytkownik
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja Tue, 10 May 11

Napisano 05 February 2012 - 16:12

Witam

W WinRarze jest opcja stworzenia archiwum sfx które po kliknieciu samo wypakuje plik we wczesniej wzkazane miejsce.
I teraz pytanie,czy jest możliwość stworzenia takiego samowypakowania plików bez naszej zadnej ingerencji (klikania)
Objaśnie na przykładzie.
Spakowany plik znajduje sie na jakims serwerze hostującym,pobieramy go i w momencie gdy pobieranie zostaje zakonczone plik sam sie rozpakowywuje .Próbowałem to zrobic jednak zawsze trzeba było w niego kliknąć,ma ktoś może wiedze jak to wykonać??? Czy wogóle jest to możliwe?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzegorz 

• Zaawansowany użytkownik
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjaciel forum
  • Postów 307
  • Rejestracja Mon, 28 Sep 09
  • CPU:Intel C2D E4300 2x1.8GHz
  • Grafika:Palit GF 7300 GT Sonic
  • Płyta Główna:Abit AB9 QuadGT
  • Zasilacz:be quiet! L7-350W
  • Ilość RAM:4GB

Napisano 05 February 2012 - 16:39

Wyświetl postUżytkownik sarin881 dnia 05 February 2012 - 16:12 napisał

Witam

W WinRarze jest opcja stworzenia archiwum sfx które po kliknieciu samo wypakuje plik we wczesniej wzkazane miejsce.
I teraz pytanie,czy jest możliwość stworzenia takiego samowypakowania plików bez naszej zadnej ingerencji (klikania)
Objaśnie na przykładzie.
Spakowany plik znajduje sie na jakims serwerze hostującym,pobieramy go i w momencie gdy pobieranie zostaje zakonczone plik sam sie rozpakowywuje .Próbowałem to zrobic jednak zawsze trzeba było w niego kliknąć,ma ktoś może wiedze jak to wykonać??? Czy wogóle jest to możliwe?

Wiem na pewno, że dzieje się to wtedy kiedy pobierasz plik przez dany program, np: JDownloader (program ma tą funkcję), ale pewnie chodziło Ci o bardziej uniwersalne rozwiązanie.
Jeśli mój post okazał się pomocny kliknij na Dołączona grafika

:: ABIT AB9 QuadGT :: Intel Core 2 Duo E4300 2x1.8GHz :: Kingston 4GB DDR2 667MHz :: Samsung HD321KJ 320GB
:: Palit GeForce 7300 GT SONIC :: be quiet! Pure Power L7-350W :: Coolermaster Elite RC-330 ::

:: Toshiba A300-1EI ::
Intel® Centrino® 2 Intel® Core™2 Duo P8400 2x2.26 GHz :: 3GB DDR2 RAM (800 MHz) :: 320GB HDD :: ATI Mobility Radeon™ HD 3470 ::
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   sarin881 

• Nowy użytkownik
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja Tue, 10 May 11

Napisano 06 February 2012 - 15:07

Dokładnie o taka funkcje mi chodzi jak w jdownloaderze.
W momencie zakonczenia pobierania automatycznie wypakowywuje plik,jednak czy da sie to osiągnąć bez zadnego bodzca w postaci klikania itp???

0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1