Strona 1 z 1
problem z usb2 jak ustawic usb2 w BIOSIE
Napisano 03 September 2010 - 20:22
Jestem nowy na tym forum wiec z gory przepraszam jesli ten temat sie juz pojawil albo ja umieszczm go w zlym miejscu.
Posiadam Komputer Packard Bell M3720 z Systemem bios versia P01-A3 i Windows 7 . Problem jest taki jak w temacie mam kilka portow usb2 ktore dzialaja jak usb1. Z tego co wiem to mozna je jakos ustawic w biosie ze beda pracowac albo jako usb1 albo usb2. Z moja marna wiedza na ten temat prubowalem cos tam pozmieniac w biosie ale bez zadnego efektu. Wiec mam wielka prosbe do kogos kto wie jak to zmienic albo sprawdzic jakie ustawienia maja moje usb w biosie, o napisanie instrukcji krok po kroku jak to sie robi.
Pozdrawiam
Posiadam Komputer Packard Bell M3720 z Systemem bios versia P01-A3 i Windows 7 . Problem jest taki jak w temacie mam kilka portow usb2 ktore dzialaja jak usb1. Z tego co wiem to mozna je jakos ustawic w biosie ze beda pracowac albo jako usb1 albo usb2. Z moja marna wiedza na ten temat prubowalem cos tam pozmieniac w biosie ale bez zadnego efektu. Wiec mam wielka prosbe do kogos kto wie jak to zmienic albo sprawdzic jakie ustawienia maja moje usb w biosie, o napisanie instrukcji krok po kroku jak to sie robi.
Pozdrawiam
Napisano 04 September 2010 - 12:20
Problem w tym ze wszystkie porty dzialaja bardzo wolno podczas transferu danych. Kopiowanie jednego giga trwa 1h.
Komputer kupilem w sklepie wiec uwazam ze wszystkie sterowniki powinny byc zainstalowane przez producenta.
Komputer kupilem w sklepie wiec uwazam ze wszystkie sterowniki powinny byc zainstalowane przez producenta.
Napisano 04 September 2010 - 17:10
Co? Nie kumam ostatniego zdania. Po instalacji systemu sterowniki każdy instaluje we własnym zakresie. Masz tam jakąś, albo inaczej - jak go kupiłeś to system tam był predefiniowany? Czy instalowałeś swojego Windowsa.
Napisano 04 September 2010 - 19:14
To sprawdź panie w menadżerze urządzeń czy nie ma jakichś wykrzykników.
Napisano 04 September 2010 - 20:40
Zerknij na zalacznik tak to wyglada. Podlaczylem nawet zewnetrzna pamiec i nie pokazuje zadnego wykrzyknika na tym porcie tylko pojawia sie komunikat ze to urzadzenie moze dzialac szybciej z tylko trzeba miec Hi-speed host controller.
Załączone pliki
-
1.jpg (59.44 KB)
Ilość pobrań: 3
Napisano 04 September 2010 - 22:26
Zrobilem tak jak w instrukcji na tej stronie http://www.playtool....rs/chipset.html nie pomoglo wszystko tak jak bylo.
Załączone pliki
-
2.jpg (239.62 KB)
Ilość pobrań: 4
Napisano 04 September 2010 - 22:46
No daszek calkiem sobie. Tylko ze ten komunikat to sie pokazuje po zainstalowaniu tych sterownikow i wykrzyknik tez sie pojawia.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc